2015. augusztus 31., hétfő

A Windows védelme III.

Folytatnám az előző vonalat és most egy friss (legalábbis nekem az volt pár héttel ezelőtt) és új Windows védelmét segítő programra hívnám fel figyelmeteket. Már egy jó ideje nézem és tesztelgetem a programot, annyira nem rossz, nagyon látványos és ingyenesen használható (bár egyik funkciójához vásárolni kell a shopban jogot). A program a Glasswire névre hallgat és innen tölthető le.
Ez a programocska leszedés / telepítés után nagyon látványosan foglalja össze az aktuális hálózati forgalmat (lebontva programokra), a tűzfalat (Windows beépített) és annak hálózati forgalmát, a programokat és azok eddig hálózatról letöltött forgalmát, az aktuális kapcsolatokat, kapcsolati típusokat, a hálózati eszközöket (ezt a modult kell megvenni) illetve a figyelmeztetéseket. Az utolsó nagyon hasznos tud lenni, mert minden első kimenő kapcsolatot, vagy azokat kezdeményező programok verziójának változása egy helyen megtalálható lesz. Nem mondom, hogy ettől a programtól nagyobb lesz a gépünk védelme, de ha okosan használjuk, turpisságokat lehet felfedezni. (ilyen pl.: a DNS módosítás, ARP átverés (vagy mérgezés) és hasonlók).   

Néhány kép a Glasswire-ről (klikk a képre a nagyításhoz).

Aktuális hálózati forgalom.

Kivonat a letöltések mennyiségéről - lebontva a programokra amelyek generálták mindezt - a hosztokról és a kapcsolati típusokról.

Figyelmeztetésekkel teli állapot, jól látható a Firefox verziójának frissülése 40.0.3-ra.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése