2015. szeptember 2., szerda

A Windows védelme: Comodo Firewall részletesebben

Mint azt korábban írtam, részletes leírást fogok adni az alkalmazott programok telepítéséről és installálásáról. Nézzétek el nekem, hogy nem Magyar nyelvű a Vista 7 amiről a képeket készítettem.
A képekre kattintva eredeti méret megtekinthető.

A Comodo Firewall egy elég komplex dolog, nagyon sok mindent tud és sok minden be is állítható vele. A Vaultunkban nem jellemző, hogy hálózati szakember ül. Én jómagam sem vagyok ennek a műfajnak mestere, ezért is állítom a lentiek szerint be a tűzfalat. Van pár dolog, amit lekapcsolok, mert egy IT-val nem foglalkozó lakosnak kellemetlen, hogy megállás nélkül döntéseket hozzon olyan ügyekben, amihez nem vagy kicsit ért. Ezért is kapcsolom ki a HIPS-et (Host Intrusion Prevention System – mondjuk úgy, betörés gátló”). Egy nagy cégnél Firewall, IDS / IPS kombóval védik a szervezetet kívülről és belülről, a mi Vaultunk nem cég, nincs is annyi pénzünk, hogy ezt ilyen komolyan védeni kellene (azért hozzátenném, hogy kívülről látszik a falunk, ha ott látják, hogy komoly védelem van akkor bepróbálkoznak).

1. Látogassunk el a https://www.comodo.com/home/internet-security/firewall.php oldalra és töltsük le a telepítési állományt.

Free Firewall Download gombra klikk.

Fájl mentése helyileg.

A lefele nyíl és programra kattintva máris indul.

2. Telepítsük fel.

 Válasszuk ki a Magyar nyelvet.

Szedjük ki az összes pipát. 
Következő

Szedjük ki az összes pipát. 
Következő

Szedjük ki az összes pipát. 
Következő

Végre települést is látunk.

Szó nélkül jelzi, hogy kész, cserébe bespammerolja a képernyőt mindenféle csilli-villi dolgokkal. A Jobb alsó sarokban levő Elutasítás gombot keressük meg és klikkeljünk rá.

 Ez is feljön, csak úgy váratlanul mint a talajvíz. Itt elmondanám, hogy aki korábbi belső hálózattal foglalkozó bejegyzésemet elolvasta, az érteni fogja miért választom ki a Nyilvános helyen vagyok című gombot. Amúgy Otthon vagyok a standard (a másik nagyobb védelmet ad).

Miután össze-vissza pattog a cucc, hogy újra kellene indítani a gépet, tegyük is meg. Ez a csodálatos látvány fogad minket. Firefox X-el kilő,  Ezt az ablakot ne mutassa - pipa.

Újabb meglepetés a jobb alsó sarokban. Persze Mehet gomb (Systemnek mennie kell az anyacég felé). Ilyen lesz még egy, ahol a Comodo átszabott Chrome-ja akar hasonlót, ott is mehet.

 Az asztali Widget-et távolítsuk el egy jobb egérgombos mágiával, a fenti módszerrel.

Siessünk a Start Menü / Vezérlőpult / Programok hozzáadása pont alá és a két csodát telepítsük le, tehát GeekBuddy szeva.

Chromodo, jó volt együtt, de mégsem.

3. Állítsuk be a tűzfalat.

Az asztalon termett egy ikon hozzá, használjuk. A fenti kép fogad.

Bal felső sarokban kis szakértő ikonra klikk és utána klikk a Tűzfal feliratra.

Ezt a sokmindent fogjuk látni.

Pipálgassunk a kép szerintire.

Térjünk át a HIPS-re

Kapcsoljuk is ki.

Keressük meg a Felhasználói felületet.

 Kapcsolgassunk ki pár dolgot, illetve tegyünk pipát a jelszavazáshoz, majd a linkre kattintva adjuk meg a jelszót (hasonló okokból mint az Avast-nál is tettük).

A Frissítések beállítása.

Itt most ebben a témában véget ért a móka mára. Vaultunk jelentős védelemmel bír – legalábbis jobban teljesít, mintha ezek sem lennének. A PatchMyPC maradt hátra, bár ott nincs sok érdekesség. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése