2016. január 12., kedd

Nyakig a pöcegödörben - 4.rész

Folytassuk kicsit a gödröben.
További érdekessége az Internetnek, hogy normálisan internetezünk és két linkváltás között egy beékelt Exploit Kit megvizsgálja, hogy mi a verziója a telepített Silevrlight/Java/Flash/Shockwave programunknak (ha van), majd ha sérülékeny (mert az), akkor kompromittál minket (gépügyileg). Elirányít fertőzött lapra, feltesz ezt-azt a gépünkre. Ha szerencséje van, akkor az ellenállásunk (vírusirtó és társai) nem detektálják eme áldást és további meglepetések is érhetnek minket.
Ha valami oknál fogva a titkosszolgálatok (mint az NSA) felfigyelne ránk, akkor pl. hamar foxacid területen találhatnánk magunkat, ez olyan kiépített többszerveres rendszer, amibe az internetezésünket beterelik, majd eme szerverek több tonna sérülékenységet zúdítanak ránk, kompromittálva a gépünket, úgy ahogy kell. De ha nem kerülünk ide, akkor távolról kapnák el a gépünket vagy esetleg fizikailag egy furgonból. A fegyverarzenál hatalmas, mi vagyunk kicsik.


Hardware
Ha veszünk új gépet, akkor már rég elrontottuk. Igen, egy ideje a titkosszolgálatok már ott vannak az alaplapban, meg mindenbe ahol kell. Jól ki van találva, és én sem csináltam volna máshogy. Távolról tudják magukat észrevétlenül aktiválni, védelmi rendszerünk persze ebből mit sem érez meg. Hálózati kártyánkat tudják kompromittálni/kiiktatni, merevlemezbe belenyúlni, stb. Ha gépünk pl.: fertőzött, támad egy amerikai címet akkor az NSA-nak egyik fegyvere ilyen esetben visszalő és célba is fog találni, kiiktatja a hálókártyánkat és dobhatjuk ki a laptopunkat, mert az alaplapcsere kb. annyi, mint egy új laptop ára. Rosszfiúk alkalmazni szokták azt a lépés miszerint egy másik IP nevében járnak el, spoofol-nak, pl. egy fontos területi szolgáltató nevében (IP-vel) támadnak, az NSA automatikusan lövi a támadó IP-t ami meg a szolgáltatónak fog fájni, el lehet képzelni a pusztítás mértékét ha az korház, repülőtér, stb külső IP lába pl. VPN-hez, vagy egy atomreaktorhoz tartozó fontos vezérlési IP kerül így veszélybe. Snowden is nehezményezte ezt az NSA automatikus válaszolási fegyverét.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése